غذای ایرانی زیتون پرورده که در شمال استان گیلان تهیه می شود بهترین غذای گیاهی جهان لقب گرفت.
این غذا توسط TasteAtlas، راهنمای سفر آنلاین برای غذاهای سنتی، رتبه اول را در بین 50 بهترین غذای سنتی وگان در جهان کسب کرد.
فهرستی که هفته گذشته منتشر شد، حاوی مواد غذایی از کشورهای مختلف از جمله ترکیه، ایتالیا، عراق، آمریکا و هند است.
زیتون پرورده از استان گیلان ایران، زیتون بدون هسته را با ملاس انار ترکیب می کند. گردو آسیاب شده، سیر، گیاهان تازه مانند گشنیز و نعناع، دانه های انار و مقادیر زیادی روغن زیتون نیز در این محصول گنجانده شده است.
زیتون پرورده که به طور سنتی به صورت سرد سرو می شود، معمولاً به عنوان پیش غذا یا میان وعده همراه با نان لواش مصرف می شود.
TasteAtlas که در سال 2015 توسط روزنامهنگار و کارآفرین کروات Matija Babi؟ تأسیس شد، دستور العملهای معتبر، نظرات منتقدان غذا و مقالات تحقیقاتی درباره مواد و غذاهای محبوب را گردآوری میکند.
این برنامه که خود را «اطلسی جهانی از غذاهای سنتی، مواد اولیه محلی و رستورانهای معتبر» توصیف میکند، دارای یک نقشه جهانی تعاملی غذا با نمادهای غذا در مناطق مربوطه است و ظاهراً شامل نزدیک به 10000 غذا، نوشیدنی و مواد اولیه و همچنین 9000 غذا است. رستوران ها.